De eerste indruk is belangrijk als het gaat om het vinden van een baan. Het kan het verschil maken tussen het krijgen van de baan of niet. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je een goede eerste indruk maakt tijdens een sollicitatiegesprek. Hier zijn vijf tips om je te helpen een goede eerste indruk te maken:

De 5 sollicitatie tips!

  1. Zorg ervoor dat je er professioneel uitziet. Dit betekent dat je goed gekleed gaat in kleding die past bij de normen van het bedrijf waar je solliciteert.
  2. Maak contact met je ogen. Als je tijdens het gesprek naar de grond kijkt of de interviewer niet aankijkt, geeft dit het idee dat je niet zelfverzekerd bent. Maak oogcontact en laat zien dat je geïnteresseerd bent in het gesprek.
  3. Wees op tijd. Zorg ervoor dat je op tijd bent voor het gesprek. Als je te laat komt, laat dit zien dat je niet betrouwbaar bent.
  4. Maak gebruik van een stevige handdruk. Een stevige handdruk laat zien dat je zelfverzekerd en professioneel bent.
  5. Wees vriendelijk en glimlach. Laat zien dat je een aangenaam persoon bent om mee te werken door vriendelijk te zijn en te glimlachen tijdens het gesprek.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je een goede eerste indruk maakt tijdens een sollicitatiegesprek en de kans op het krijgen van een baan vergroten.